9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як оновити пакети в Ubuntu: покрокова інструкція

Ubuntu – один з найпопулярніших дистрибутивів Linux, який широко використовується користувачем по всьому світу. Як і будь-яка інша операційна система, Ubuntu вимагає регулярного оновлення пакетів для забезпечення безпеки та функціональності.

Оновлення пакетів – процес, в результаті якого встановлюються останні версії програм та компонентів операційної системи. Це включає виправлення помилок, оновлення функцій, підвищення продуктивності та забезпечення безпеки вразливих системних компонентів.

Оновлення пакетів в Ubuntu можна виконати за допомогою інструмента керування пакетами apt. Apt є частиною поширеної системи керування пакетами Advanced Packaging Tool (APT), яка дозволяє керувати пакетами за допомогою командного рядка або графічного інтерфейсу. Apt забезпечує доступ до величезної кількості пакетів, які можна встановлювати, видаляти, оновлювати та налаштовувати.

У цій статті ми розглянемо, як оновлювати пакети в Ubuntu за допомогою інструмента apt. Ми покажемо вам кілька команд, які можна використовувати для виконання оновлення, а також пояснимо, як періодично виконувати оновлення для підтримки своєї системи в актуальному стані.

Як оновити пакети в Ubuntu
КрокКоманда/діяОпис
1sudo apt updateОновлення списків доступних пакетів
2sudo apt upgradeОновлення встановлених пакетів до останніх версій
3sudo apt dist-upgradeОновлення системи до нової версії Ubuntu (якщо є)
4sudo apt autoremoveВидалення непотрібних пакетів
5sudo apt cleanОчищення кешу завантаження пакетів

Як оновити програми в Ubuntu?

Для цього потрібно запустити менеджер пакетів, який можна знайти у меню системи. В Ubuntu та багатьох інших дистрибутивах це буде «Центр ПЗ Ubuntu» або «Магазин додатків». У Fedora це буде "Софт"). Після запуску менеджера пакетів список доступних для оновлення програм відображатиметься на екрані.

Як оновити версію Лінукс?

Оновлення за допомогою ALT+F2 Система шукатиме власні сервери вашого дистрибутива Linux і він перевірить, чи є нова стабільна версія, якщо знайде, то продовжить завантаження та встановлення.

Як правильно оновити Ubuntu?

Відкрийте утиліту «Програми та оновлення» та перейдіть на вкладку «Оновлення». Змініть «повідомляти мене про вихід нової версії Ubuntu» на «При доступності будь-якої нової версії». Як тільки ви це зробите, з'явиться запит на оновлення.

Як оновити Убунту з командного рядка?

Перед оновленням необхідно виконати команду apt-get update , яка оновить інформацію про пакети, що містяться в репозиторіях, щоб у процесі оновлення отримати останні версії пакетів.

Share: