9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Що робити, якщо собака з'їв щось на вулиці: рекомендації та поради

Кожному власнику собаки знайоме почуття тривоги та занепокоєння, коли вихованець щось з'їв на вулиці. Адже багато речей, які собаки знаходять на землі, можуть бути небезпечними для їхнього здоров'я. Щоб упоратися з такою ситуацією, необхідно знати, як вчинити правильно та які дії вжити.

Насамперед, варто пам'ятати, що собаки часто цікавляться всім, що знаходиться навколо них. Вони можуть з'їсти щось із цікавості, через запах або просто випадково натрапити на якийсь предмет. Якщо ви бачите, що ваш собака щось з'їв, не панікуйте. Але не варто також і не звертати на це уваги. Важливо провести першу оцінку ситуації та вжити необхідних заходів.

Якщо ви помічаєте, що собака з'їв щось, що може спричинити небезпеку для її здоров'я, насамперед потрібно спробувати зупинити процес травлення. Для цього можна спробувати дістати предмет з пащі собаки, але тільки якщо це безпечно і ви впевнені, що зможете впоратися із цим. Якщо предмет застряг у ковтку або ви турбуєтеся за здоров'я вашого собаки, негайно зверніться до ветеринара.

Що робити, якщо собака з'їв щось на вулиці
КрокДія
1Не панікуйте та залишайтеся спокійними
2Переконайтеся, що собака безпечна
3Спробуйте з'ясувати, що саме з'їв собака
4Зв'яжіться з ветеринаром або фахівцем з тварин
5Дотримуйтесь інструкцій ветеринара чи фахівця
6Спостерігайте за собакою і стежте за її станом
7Дотримуйтесь рекомендацій щодо надання додаткової допомоги

Що робити, якщо собака на вулиці щось з'їв?

Якщо ви помітили у собаки ознаки отруєння, негайно доставте її до клініки або викличте ветеринарного лікаря додому. У випадку, коли такої можливості немає, дотримуйтесь вказівок фахівця, даних по телефону. Не забудьте підготувати для улюбленця власну аптечку.

Що робити, якщо собака з'їла сосиску на вулиці?

Перша допомога Якщо ви помітили, що вихованець з'їв з землі щось підозріле (шматок ковбаси, м'яса, котлету, сосиску), навіть якщо він почувається при цьому нормально, потрібно негайно їхати до ветеринарної клініки, де лікарі постараються промити шлунок.

Як швидко врятувати собаку від отруєння?

Перші дії:

  1. Викликати блювання. Напоїти розчином перекису водню. …
  2. Відразу запровадити вітамін В6! …
  3. Після блювання або якщо не вдалося викликати блювання – Атоксил або інший сорбент. …
  4. Терміново до ветеринара! …
  5. Тримати кулаки за собаку!

Що потрібно бити собаці при отруєнні?

Якщо виникли симптоми отруєння введіть внутрішньом'язово ін'єкцію піридоксину (вітамін В6) у дозуванні 1 мл на 5 кг маси тіла тварини. Не намагайтеся самостійно викликати у вихованця блювоту, тому що якщо почнуться судоми, собака може захлинутися блювотними масами.

Share: