9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як правильно оформити джерела з APA: посібник з прикладами

В академічному та науковому співтоваристві все більшої значущості набуває правильне оформлення джерел використовуваних у роботах. Одним із найпоширеніших стандартів є стандарт APA (American Psychological Association), який використовується в галузі психології, соціології та інших наукових дисциплін. Коректне оформлення джерел за стандартом APA допомагає зробити роботу більш читабельною та зручною для читання. У статті ми розглянемо основні принципи правильного оформлення джерел за стандартом APA.

Основним принципом оформлення джерел за стандартом APA є надання читачам всієї необхідної інформації кожного джерела. Для цього важливо вказувати автора(ів), рік публікації, назву роботи, місце публікації та додаткові деталі, такі як номер або том журналу. Більш детальні вимоги до оформлення конкретного типу інформаційних ресурсів наведені в офіційному стильовому посібнику APA.

Крім основних елементів, необхідно враховувати додаткові правила оформлення. Наприклад, коли йдеться про публікацію з кількома авторами, необхідно вказувати їх усіх. Якщо назва роботи несторонньою мовою, то її слід залишити в оригіналі і, за необхідності, дати її переклад. Важливо також пам'ятати про те, що при цитуванні джерел вставка прямої мови повинна бути буквально точною.

Як оформляти джерела по APA
Тип джерелаФормат оформлення
КнигаПрізвище автора, І. О. (рік видання). Назва книги. Постачальник: Місто: Видавництво.
Стаття в журналіПрізвище автора, І. О. (рік публікації). Назва статті. Назва журналу, том (випуск), сторінки.
Стаття у збірникуПрізвище автора, І. О.(Рік публікації). Назва статті. Ім'я редактора (ред.), назва збірника (сторінки). Постачальник: Місто: Видавництво.
Електронна статтяПрізвище автора, І. О. (рік публікації). Назва статті. Назва журналу, том (випуск), сторінки. URL
Веб сайтНазву сторінки. (Рік оновлення/доступу). Заголовок сторінки. URL

Як оформити список літератури з APA?

Кожен запис джерела повинен включати такі дані відповідно до стандарту APA:

  1. Прізвище автора матеріалу (прізвища);
  2. рік публікації (число);
  3. назва матеріалу;
  4. дані про місце публікації матеріалу.

Як оформляти посилання на апа?

Стиль APA: правила цитування всередині тексту внутрішньотекстові посилання вказують у форматі автор-дата. Наприклад (Lennon, 1989). Зверніть увагу, коли ви згадуєте думки з іншої роботи або посилаєтеся на джерело, але не використовуєте пряму цитату з нього, номер сторінки в дужках вказувати не потрібно.

Як додати посилання на літературу у тексті?

Вставка посилання

  1. Клацніть місце в документі, який потрібно вставити посилання.
  2. На вкладці Елементи документа у розділі Посилання виберіть команду Керування.
  3. В розділі Список посилань двічі клацніть джерело, посилання який потрібно додати. Посилання з'явиться у документі.

Як оформляти у стилі апа?

в алфавітному порядку на прізвище автора або за його відсутності – редактора, укладача; за першою літерою назви, якщо у матеріалу немає автора; у хронологічному порядку за роком видання, якщо у науковій роботі наводиться кілька джерел авторства однієї й тієї ж особи. Збережена копія

Share: