9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Куди і як правильно подавати воду в Самогонному апараті

Самогонний апарат – це пристрій, який дозволяє людям варити самогон на своїй кухні або у своєму задньому дворі. Цей процес включає у собі як перегонку спирту, а й поділ на дві фракції – самогону і фортеці. Одним із ключових елементів у цьому процесі є вода, яка використовується для охолодження парів спирту.

Отже, зациклена система охолодження самогонного апарату включає подачу води, її циркуляцію і відведення. Подача води відбувається за допомогою спеціального насоса чи гравітаційного потоку. Ця вода потрапляє в конденсатор – головну частину апарату, де пари спирту охолоджуються та перетворюються на рідину.

Після цього охолоджена вода має кудись йти. Частина води випаровується в процесі охолодження та виходить у вигляді пари через спеціальний випускний клапан. Решта води, насичена спиртними інгредієнтами, стікає у спеціальну ємність – збірку "флегми".

ЕлементОпис
БойлерМісце, куди подається вода для нагрівання
ХолодильникМісце, де охолоджується пара, щоб стати рідиною
КолонаМісце дистиляції та поділу рідини на складові
КонденсаторМісце, де пара знову стає рідиною
Відсік для отримання продуктуМісце, куди збирається готовий самогон

Сухопарник самогонного апарату обладнаний штуцером 1/2 дюйма для зливу рідини, що накопичилася. З сухопарника по паровій трубці очищені спиртові пари надходять у змійовик з нержавіючої сталі, поміщений компактну ємність, в яку подається проточна вода..

Куди подавати воду до самогонного апарату?

Вода в самогонному апараті використовується для охолодження пари, що містять спирт, що потрапляють в холодильник, саме тому необхідно забезпечити постійне постачання апарату водою. Оптимальний варіант – джерело проточної води, який безперервно подаватиме її в охолоджувач.

Куди подається холодна вода у Самогонному апараті?

Систему охолодження підключають до змішувача кухонного миття або безпосередньо до водопроводу. Перед тим, як виконувати підключення води до будь-якого самогонного апарату, необхідно визначитися, як часто ви переганятимете брагу.

Як підключається вода до Самогоного?

Усього існує 2 варіанти як підключити воду до самогонного апарату. до крана або кухонного змішувача, а також шляхом врізання в стаціонарний водопровід.

Коли вмикати подачу води в самогонний апарат?

Нагрівання до цієї температури, як правило, займає чимало часу, і щоб не відволіктися, не перейти на інші справи і не пропустити момент початку відбору дистиляту, холодну воду краще включити відразу після включення нагріву.

Share: