8 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Чи можна їздити автомобілем після ДТП до проведення експертизи

Після того, як трапилася дорожньо-транспортна пригода (ДТП), власники автомобілів часто стикаються з питанням про можливість продовження використання свого транспортного засобу до проведення експертизи.

Важливо розуміти, що кожна ситуація є унікальною, і відповідь на це питання може залежати від різних факторів, таких як серйозність пошкоджень автомобіля та наявність загрози для безпеки учасників дорожнього руху.

У деяких випадках, якщо пошкодження автомобіля мінімальні та машина здатна безпечно пересуватися, власнику дозволяється використовувати її до проведення експертизи.

Однак, у випадку серйозних пошкоджень, коли транспортний засіб не може безпечно функціонувати, правила можуть бути іншими і власник може бути зобов'язаний негайно припинити використання автомобіля до проведення експертизи.

ПитанняВідповідь
Чи можна їздити машиною після ДТП до експертизи?Так можна.

Коли можна їздити машиною після аварії?

Рекомендуємо не ремонтувати транспортний засіб протягом 15 календарних днів з моменту ДТП, крім неробочих святкових днів.

Скільки днів після аварії не можна ремонтувати машину?

Крім того, у разі оформлення ДТП по «Європротоколу» не можна ремонтувати чи утилізувати транспортні засоби, які брали участь у аварії, до закінчення п'ятнадцяти календарних днів (крім свят, оголошених вихідними днями) з моменту дорожньої пригоди.

Чи можна рухатись після ДТП?

Якщо в результаті дорожньо-транспортної пригоди було поранено (зокрема з летальним результатом) люди, то водій, причетний щодо нього, зобов'язаний звільнити проїжджу частину, тільки якщо рух інших транспортних засобів неможливо (пункт 2.6 ПДР).

Чи можна їздити машиною після ДТП Україна?

Їздити можете, якщо машина на ходу. Тільки співробітники ДАІ можуть зупиняти та вимагати пояснення звідки у Вас пошкодження. Збережена копія

Share: