6 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Коли починається сезон лову коропа: оптимальний час для виїзду на рибалку

Лов коропа – це захоплююче заняття для багатьох спортсменів та любителів риболовлі. Короп – це велика прісноводна риба, яка мешкає в озерах, річках та ставках. Він відрізняється своєю хитрістю та силою, тому зловити його – справжній виклик для рибалки.

Однак, як і будь-який вид риби, короп також має свої сезони активності. Не всі періоди року підходять для його лову, оскільки в певний час короп остуджується і стає менш активним. Тому, щоб успішно зловити цю рибу, необхідно знати, коли починається сезон його лову.

Сезон лову коропа зазвичай починається навесні, коли вода прогрівається і природа прокидається від зимової сплячки. Зі зростанням температури води, короп стає все активнішим і починає активно шукати їжу. У цей час він також починає розмножуватися, що робить його особливо активним і готовим до лову.

МісяцьДата початку сезону
Квітень1
Травень15
Червень1
Липень15
Серпень1
Вересень15
Жовтень1

Активний клювання коропа починається з весни (квітень) і закінчується пізно восени. Багато короп'ятників ловлять коропа і в зимовий період, але це стосується лише водойм, не покритих льодом. Навесні ловлять коропа чи сазана на живі насадки, хробак, опарыш.30 сент. 2023 р.

Яка погода найкраща для лову коропа?

Оптимальні умови для коропової риболовлі – +28 ° С, хмарно з невеликою кількістю хмар. У таку погоду на диких водоймах сонячні промені не проникають надто глибоко, практично не досягають дна, тому короп прагне вище, навіть коли не дуже активний.

Коли починає добре клювати короп?

Восени і навесні короп клює погано, а основний час для вдалого лову коропа – це літо.Короп добре клює через один-два тижні після закінчення нересту.

Коли починається сезон риболовлі на коропа?

Навесні лов коропа починають після того, як з водойм, річок зійде лід. Кінець березня – Це місяць початку лову коропових. Провесною розраховувати на хороше клювання не варто. Короп починає клювати активніше після того, як прогрівається вода до 15 градусів.

Share: