9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Найефективніший засіб від печії: корисні рекомендації та найбільш ефективні ліки

Печія – неприємне відчуття печіння та дискомфорту в ділянці грудей та горла, викликане підтіканням шлункового соку назад у стравохід. Такий стан може бути спричинений різними факторами, такими як переїдання, неправильне харчування, стреси, вагітність та інші. Але які методи дійсно допоможуть позбутися печії найбільш ефективно? Нижче ми розглянемо кілька перевірених способів.

1. Зміна стилю живлення. Однією з основних причин печії є неправильне харчування. Переїдання, високе споживання жирної та смаженої їжі, кислотні напої та алкоголь – все це може призвести до печії. Щоб уникнути цього неприємного стану, рекомендується зменшити розмір порцій, виключити із раціону жирні продукти та поповнити його легкими, нежирними стравами.

2. Використання антацидних препаратів. Якщо печія виникає регулярно і зміна харчування не дає позитивних результатів, можна звернутися до аптечних засобів. Антацидні препарати, що містять нейтралізуючі кислоти речовини (наприклад, гідрокарбонат алюмінію та магнію), можуть допомогти усунути печію швидко та ефективно. Однак, перед використанням таких препаратів необхідно проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією щодо застосування.

3. Уникати ситуацій, що сприяють печії. Печія може бути викликана різними факторами, такими як стислий одяг, позиція тіла, що нахиляється після їжі, нездорова постава і абсорбація порожнини шлунка. Щоб запобігти появі печії, варто уникати цих факторів.Наприклад, потрібно вибирати вільний одяг, не спати одразу після їжі та стежити за поставою.

Який найефективніший засіб від печії
ЗасібОписРезультати
1АнтацидиПризначені для нейтралізації надлишкової кислоти у шлунку.Полегшення печії, що відповідають діючій речовині
2Блокатори протонової помпиЗменшують кількість кислоти, що виділяється шлунком, та захищають його від ушкодженьЕфективне зниження кислотності та симптомів печії
3ПрокінетикиПоліпшують перистальтику шлунка та кишечника, сприяючи швидкому переміщенню їжі.Усунуть печію, пов'язану із уповільненим травленням
4Блокатори Н2-гістамінових рецепторівЗменшують виділення шлункової кислоти та знижують активність гістаміну.Усунення печії та зниження кислотності
5ПробіотикиВідновлюють нормальну мікрофлору шлунково-кишкового трактуПоліпшення травлення та зниження можливості появи печії

Як позбутися печії в домашніх умовах швидко і назавжди?

Як позбутися печії за допомогою харчування

  1. виключити з раціону солоне, смажене, мариноване, пряне
  2. не вживати алкоголь та утриматися від куріння
  3. не вживайте надто гарячу їжу
  4. не переїдайте
  5. не лягайте відразу після їди, зачекайте не менше години

Що випити від печії терміново?

Ліки від печії

  • Алмагель у різних формах: Алмагель сусп. …
  • Гавіскон у різних формах: Гавіскон таблетки №24; Гавіскон подвійної дії 150 мл; Гавіскон форте суспензія м'ятна 10 мл №20.
  • Таблетки від печії: Ренні таблетки жув. …
  • Реммакс-КВ таблетки №18 (апельсин).
  • Маалокс суспензія оральна 15мол №30.

Що найкраще допомагає від сильної печії?

Які продукти допомагають при печії При різкому нападі печії на допомогу приходять природні ліки продукти-антациди. Вони знижують кислотність шлунка, нормалізують її та знімають неприємні симптоми. До ефективних антацидів відносяться мед манука, свіжа кінза та банани.

Share: