8 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як дізнатися, що малюк радіє: ключові ознаки та сигнали

Здатність розпізнавати емоції у дитини є важливим навичкою кожного батька. Особливо важливо зрозуміти, коли малюк відчуває радість та щастя. Однак не завжди легко розрізнити справжню радість від інших емоцій. У цій статті ми докладно розглянемо, які ознаки свідчать про те, що ваше маля перебуває в стані радості.

Вікові особливості відіграють важливу роль у розпізнаванні радості. На першому році життя малюки показують свої емоції переважно через міміку обличчя та рухи тіла. Вони можуть посміхатися, сміятися, стрибати та верещати від радості. Старші діти, коли вони відчувають радість, можуть також виявляти її через гру, галасливі вигуки та виконання різних танцювальних рухів.

Міміка лиця є загальним та очевидним індикатором радості у дитини. Коли малюк перебуває у стані щастя, він посміхатиметься і сяятиме від радості. Висвітлені очі, широка усмішка і гігантські звивини на обличчі – все це ознаки того, що ваше маля відчуває справжню радість і щастя. Крім того, діти часто починають сміятися у відповідь на щось смішне чи цікаве, що відбувається навколо них.

Як зрозуміти що малюк радіє
ОзнакаОпис
ПосмішкаМаля починає посміхатися і сміятися.
Промені очейОчі малюка починають світитися і заблищати.
СмичокМалюк починає онанувати своїми ручками та ніжками.
ЗвукиМалюк виробляє приємні звуки, на кшталт кректання або хіхікання.

У якому віці дитина починає любити маму?

Так як найчастіше людиною, що заспокоює дитину, буває мама, то вже у місячному віці у 20% випадків дитина воліє маму іншим оточуючим.А у тримісячному віці це явище спостерігається вже у 80% випадків. Дитина довше дивиться на маму, починає впізнавати її за голосом, запахом, звуком її кроків.

У якому віці дитина починає відчувати емоції?

До кінцю 4-го та 5-го місяця у дитини формуються уявлення про взаємозв'язок між ситуаціями, що часто повторюються, розвиваються пізнавальні емоції. До 6-ти місяців діти по-різному реагують на знайомих та незнайомих людей. Дитина здатна сприймати індивідуальні відмінності у зовнішньому вигляді та міміці, голосі.

Коли немовля реагує на маму?

До віку 4-6 тижнів малюк посмішкою відгукується на ласкаві інтонації голосу матері, наближення її обличчя. До 2,5-3 місяців дитина, як правило, починає гулити, наспівуючи повторюючи голосні та гортанні звуки.

Як зрозуміти що новонароджена дитина млява?

Ознаки гіпотонусу у новонароджених дитина малорухлива і млява (навіть при купанні новонародженого); малюк неохоче смокче груди і буквально засинає на ній; прокинувшись, не поспішає рухатися, лежить спокійно; не реагує на сповивання або перевдягання (здорові малюки рідко приймають такий «знущання»);

Share: