9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як налаштувати модем Тенда: докладний посібник

Модеми Тенда надають просте та зручне рішення для підключення до інтернету. Але перед тим, як почати користуватися модемом, необхідно виконати процедуру його налаштування. Цей процес може здатися складним, але насправді не вимагає особливих навичок чи знань. У цій статті ми розповімо, як налаштувати модем Тенда за кілька простих кроків.

Першим кроком у налаштуванні модему Тенд є підключення його до комп'ютера. Для цього необхідно використовувати мережний кабель, який постачається у комплекті з модемом. Один кінець кабелю підключається до порту модему, а інший – до карти мережі комп'ютера. Після підключення модему слід увімкнути його в розетку та дочекатися, поки він повністю завантажиться.

Після того, як модем Тенда завантажився, необхідно відкрити браузер на комп'ютері та в адресному рядку ввести IP-адресу модему. Зазвичай ця адреса вказана в інструкції до модему. Після введення адреси та натискання клавіші Enter відкриється сторінка налаштування модему.

На сторінці налаштування модему Тенда можна змінити різні параметри підключення, такі як пароль доступу до модему, ім'я мережі Wi-Fi, а також провести додаткові налаштування мережі. Після внесення всіх необхідних змін слід зберегти налаштування та перезавантажити модем. Після перезавантаження модем буде готовий до використання, і ви зможете підключитися до інтернету.

Як налаштувати модем Тенда
КрокОпис
1Підключіть модем до електричної мережі та провайдера інтернет-з'єднання.
2Підключіть комп'ютер до модему за допомогою кабелю мережі.
3Відкрийте веб-браузер і введіть IP-адресу модему (зазвичай 192.168.0.1) в рядку адреси.
4У вікні авторизуйтеся, використовуючи адміністративні дані модему.
5Після успішної авторизації настройте основні параметри з'єднання, такі як тип підключення, ім'я користувача та пароль.
6Виконайте додаткові налаштування відповідно до вимог вашого провайдера, наприклад, резервування IP-адреси або налаштування VPN.
7Перевірте підключення до Інтернету та переконайтеся, що всі налаштування збережені.
8Завершіть налаштування та закрийте доступ до адміністративного інтерфейсу модему.

Відкрийте браузер (наприклад, Google Chrome; Mozilla Firefox; Opera; Internet Explorer; Safari) і в адресному рядку наберіть 192.168.0.1. Якщо перед вами відкриється вікно із запитом введення Username (Ім'я користувача) та Password (Пароль), це за замовчуванням: Користувач – admin, Пароль – admin.

Як зайти в налаштування модему Тенд?

Вхід у налаштування роутера Відкрийте браузер, введіть в адресний рядок адресу 192.168.243.1 або 192.168.1.1 або 192.168.0.1 та натисніть клавішу «Enter» на клавіатурі. Заводська IP адреса вказана на звороті роутера. У вас відразу відкриється вікно швидкого налаштування роутера.

Як перезавантажити модем Тенд?

TENDA

  1. На нижній частині роутера знайдіть етикетку з адресою, логіном та паролем, які потрібно буде ввести у браузері.
  2. У верхньому правому куті натисніть на “Системні інструменти”.
  3. У налаштуваннях роутера, на бічній панелі зліва натисніть на рядок “Перезавантаження”.

Як підключити інтернет через роутер Tenda?

Для того щоб налаштувати роутер Tenda, необхідно підключити кабель від інтернет-провайдера до роз'єму роутера, позначеного як WAN. Після чого з'єднати патчкордом із комплекту порт «LAN» з мережевою картою комп'ютера.

Як поставити пароль на модем Тенд?

Перейдіть до підрозділу "Wireless Security".

  1. У полі WPS Settings поставте Disable;
  2. У полі "Security Mode" виберіть "WPA2 – PSK";
  3. У полі WPA Algorithms виберіть AES;
  4. У полі "Security Key" впишіть пароль для Wi-Fi (не менше 8 символів);
  5. Натисніть кнопку ОК.

Share: