6 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як змінити піктограму папки на свій малюнок: докладна інструкція

Привабливі та оригінальні іконки папок можуть надати комфорту та естетичного задоволення при роботі з комп'ютером. Якщо ви втомилися від одноманітних стандартних піктограм папок і хочете зробити робочий стіл більш персоналізованим, тобто кілька способів змінити піктограму папки на власну картинку.

Перший спосіб – використовувати вбудовану функцію Windows для зміни піктограм папок. Для цього вам потрібно вибрати зображення, яке стане значком папки, потім клацнути правою кнопкою миші на папці, вибрати в контекстному меню "Властивості", потім перейти на вкладку "Піктограми користувача" і вибрати кнопку "Змінити значок". У вікні виберіть своє зображення, підтвердіть зміни та застосуйте їх.

Другий спосіб – використовувати спеціалізовані програми для налаштування іконок, такі як IconPackager або AveIconifier. Вони надають набагато більше можливостей для зміни значків папок і мають ширший вибір готових іконок. Встановіть вибрану програму, відкрийте її та виберіть папку, значок якої потрібно змінити. Потім виберіть нову іконку із запропонованих програм або завантажте власне зображення. Збережіть зміни та насолоджуйтесь новим піктограмою папки.

Використовуючи ці прості кроки, ви зможете змінити піктограму папки на власну картинку і зробити робочий стіл або файлову систему унікальнішими та привабливішими.

КрокОпис
Крок 1Зайти у файловий менеджер
Крок 2Відкрити папку, значок якої потрібно змінити
Крок 3Знайти файл із поточною значком папки
Крок 4Підготувати нову картинку для піктограми папки
Крок 5Перейменувати нову картинку на ім'я файлу з поточною піктограмою папки
Крок 6Замінити файл із поточною піктограмою папки на новий файл
Крок 7Перезавантажити файловий менеджер
Крок 8Тепер папка відображатиметься з новою позначкою

Як змінити піктограму папки?

Клацніть правою кнопкою миші папку, в яку ви хочете створити ярлик, та виберіть створити ярлик. Клацніть правою кнопкою миші створений ярлик, виберіть властивості та клацніть Значок зміни. Клацніть зображення значокНатисніть кнопку ОК, а потім натисніть кнопку ОК.

Як змінити іконку на картинку?

Як змінити іконку ярлика у Windows

  1. Клацніть правою кнопкою миші на іконку, що хочете змінити. У меню, що випадає, виберіть «Властивості» (Properties).
  2. У меню "Властивості" виберіть вкладку "Налаштувати" (Customize).
  3. В останньому розділі "Знаки папок" натисніть кнопку "Змінити значок" (Change Icon).

Як встановити іконку для папки?

Значок папки задається в її властивостях на вкладці "Налаштування" кнопкою "Змінити значок". За промовчанням пропонується вибрати значок із файлу %SystemRoot%\system32\SHELL32. dll, але ви можете вказати будь-яку іншу динамічну бібліотеку (наприклад, в imageres. dll багато значків), виконуваний файл (EXE) або файл значка (ICO).

Як змінити піктограму файлу?

Клацаєте по файлу правою кнопкою миші, заходьте до розділу «Властивості», але тут переходьте на вкладку «Ярлик», натискаєте «Змінити значок». Дотримуючись цих нескладних правил, Ви можете поступово змінити всі значки папок та файлів на ті, які вам більше подобаються.

Share: