9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Порядок посадки у громадський транспорт: хто має сідати першим?

Тема, хто має бути першим у громадському транспорті, постійно обговорюється у суспільстві. Деякі люди вважають, що на першому місці мають бути люди похилого віку, в той час як інші вважають за краще, щоб діти та жінки йшли першими. Однак, існує група людей, які дійсно потребують особливої ​​уваги та підтримки – це люди з обмеженими можливостями.

Люди з обмеженими можливостями часто мають труднощі при поїздках громадським транспортом. Вони можуть мати проблеми з пересуванням, зором або слухом, а також потребують допомоги та підтримки. Входячи першими до громадського транспорту, вони можуть бути впевнені в тому, що отримають потрібну їм увагу та допомогу з боку інших пасажирів чи транспортного персоналу.

Крім того, даючи пріоритет людям з обмеженими можливостями, ми висловлюємо нашу повагу та турботу про них як про членів суспільства. Це демонструє наше розуміння та підтримку їхніх потреб та прав. Пріоритетне обслуговування таких людей у ​​громадському транспорті сприяє створенню більш інклюзивного та дружнього середовища для всіх.

Хто перший має заходити у громадський транспорт

Категорія осібДумка
1ПенсіонериПенсіонери мають право на пріоритетну посадку
2ІнвалідиІнваліди мають право на пріоритетне висадження
3Вагітні жінкиВагітні жінки мають право на пріоритетне висадження
4Батьки з дітьмиБатьки з дітьми мають право на пріоритетне висадження
5Люди з важкими сумкамиЛюди з важкими сумками мають право на пріоритетну посадку
6Усі інші пасажириПріоритетна посадка не поширюється на інші категорії осіб

Втім, все ж таки досі як чоловіки, так і дівчата повинні давати місце в транспорті 3 групам: жінкам із дітьми; людям похилого віку; особам з інвалідністю.7 лют. 2021 р.

Кому потрібно поступатися місцем в автобусі?

Зокрема, у «Правилах перевезень» сказано, що необхідно «поступатися спеціально позначеним місцям для сидіння». пасажирам з дітьми дошкільного віку, вагітним жінкам, інвалідам та людям похилого віку».

Яких правил треба дотримуватись при вході та виході з громадського транспорту?

Перебуваючи у громадському транспорті, стійте обличчям у бік руху чи напівобороту. Не стійте біля дверей, не висовуйтеся з вікон, що рухається транспорту. Виходьте з громадського транспорту першим або зачекайте, поки схлине натовп. Після виходу із салону зачекайте, доки автобус від'їде, і потім переходьте вулицю.

Які правила поведінки у громадському транспорті?

Правила поведінки у громадському транспорті

  • Під час руху тримайтеся за поручні.
  • Сідайте та виходьте з громадського транспорту тільки після повної зупинки.
  • Не засинайте і не забувайте під час руху, це небезпечно при екстреному гальмуванні.
  • Не заглядайтеся у вікно, якщо на підлозі стоїть сумка або валіза.

Share: