9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

У якому районі Києва краще жити з дітьми: чудові варіанти у столиці України

Київ – одне з найкрасивіших міст України, і вибір району для проживання з дітьми може стати складним завданням для батьків. Адже необхідно врахувати низку факторів, таких як безпека, комфорт, доступність дитячих закладів та парків. У цій статті ми розглянемо кілька районів Києва, які є найбільш підходящими для життя з дітьми.

Один із найкращих районів для проживання з дітьми – це Голосієво. Він розташований у зеленій зоні міста і відомий своїми просторими парками та скверами. У Голосієві також знаходиться одне з найбільших дитячих містечок у Києві – "Парк Шевченка". Тут діти можуть насолодитись грою на ігрових майданчиках, відвідати спортивні секції та навіть прогулятися на поні.

Ще один добрий район для проживання сімей з дітьми – Оболонь. Цей район розташований на березі Дніпра та славиться своїми прекрасними парками та набережною, на якій можна прогулятися всією родиною. В Оболоні також знаходяться дитячі садки та школи високого рівня, які забезпечать добру освіту для ваших дітей.

Якщо ви шукаєте район з розвиненою інфраструктурою та безліччю дитячих розважальних центрів, то Дарниця – чудовий варіант для життя з дітьми. Тут можна знайти безліч ігрових майданчиків, кафе для дітей та розважальних парків, де вашим дітям не буде нудно. Дарниця також має добре розвинену мережу дитячих садків та шкіл, що робить його привабливим для сімей з дітьми.

Зрештою вибір району для життя з дітьми залежить від ваших уподобань та пріоритетів.Але незалежно від обраного району, Київ пропонує безліч можливостей для дітей – від прогулянок у парках та відвідувань дитячих розважальних центрів до вступу до якісних дитячих закладів.

РайонВідстань від центруДоступність шкілДоступність дитячих садківНаявність парків та зелених зон
Голосіївський8 кмвисокасереднявисока
Печерський3 кмвисокависокасередня
Оболонський10 кмсереднявисокависока
Дарницький14 кмсереднясереднясередня
Святошинський15 кмсереднясереднясередня

Одними з найкращих для проживання з дітьми за цими критеріями можна назвати Дніпровський, Шевченківський та Оболонський райони. Все залежить не тільки від вашого бюджету, а й від особистих переваг.14 січ. 2022 р.

У якому районі Києва найбезпечніше?

А ось найбезпечніша частина Києва – Печерськ. Рівень злочинності тут у 3,5 рази нижчий, ніж у Шевченківському районі: 2378 злочинів проти 8524. 2017-го найспокійнішим місцем міста був Поділ.

Який район Києва найкращий для життя?

Який район Києва визнали найкомфортнішим для життя: оприлюднено рейтинг (інфографіка) Кияни оцінювали свої райони за критеріями безпеки, чистоти, інфраструктури, транспорту та якості життя. Дніпровський район визнали найкомфортнішим для життя. Торік він був п'ятим у рейтингу. Збережена копія

Які райони у Києві хороші?

Опубліковано рейтинг найкращих районів Києва: найкомфортніший – Шевченківський, найчистіший – Деснянський, найулюбленіший – Солом'янський [інфографіка]

  • Шевченківський – 3,38.
  • Оболонський – 3,28.
  • Дніпровський – 3,271.
  • Дарницький – 3,269.
  • Деснянський – 3,26.
  • Солом'янський – 3,23.
  • Печерський – 3,19.
  • Голосіївський – 3,15.

Share: