13 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Принцип роботи електронної сигарети: як здійснюється випаровування рідини

Електронна сигарета – це електронний пристрій, який дозволяє курити без використання тютюну. Вона працює за допомогою нагрівання рідини, так званого електронного соку або е-рідини, що містить нікотин та інші ароматичні речовини. Нагрівається рідина за допомогою невеликого нагрівального елемента, що дозволяє користувачеві отримувати димоподібну пару.

Зовні електронна сигарета виглядає як звичайна сигарета чи олівець. У ній є кілька основних компонентів: акумулятор, випарник, атомайзер та картридж. Акумулятор живить електронну сигарету та забезпечує її роботу. Випарник, або нагрівальний елемент, відповідає за нагрівання е-рідини і перетворення її на пару. Атомайзер є ємністю, в яку подається е-рідина. Картридж містить нікотин та ароматичні речовини, які згодом перетворюються на пару.

Щоб почати використовувати електронну сигарету, користувач повинен зарядити акумулятор. Потім необхідно наповнити атомайзер е-рідини, яка містить певну кількість нікотину. Після цього можна починати курити за аналогією зі звичайною сигаретою: користувач натискає на кнопку, що активує нагрівальний елемент, і вдихає пар через фронтальні отвори сигарети.

Як спрацьовує електронна сигарета
СкладоваОпис
БатареяНадає електроенергію для роботи електронної сигарети
АтомайзерНагріває рідину в картриджі до певної температури і перетворює її на пару
КартриджМістить рідину з нікотином та ароматизаторами, яка випаровується при нагріванні
Нагрівальний елементГенерує тепло для нагрівання рідини в атомайзері
Ланцюг управлінняКонтролює роботу батареї, атомайзера та нагрівача
Датчик вдихуРеєструє вдих користувача та активує роботу електронної сигарети

Як працює е-сигарета Електронна сигарета подає напругу на спіраль за допомогою акумулятора. Рідина, якою просочений гніт, випаровується під впливом високих температур, перетворюючись на пар. Його-то і вдихають вейпери.11 квіт. 2017 р.

Як діє електронна сигарета?

Людина робить затягування. Датчик тяги, що знаходиться в батареї, визначає це по різниці тиску і включає атомайзер. 3атомайзер починає нагрівати рідину, що знаходиться в картриджі. Рідина перетворюється на пару, ця пара людина благополучно вдихає.

Як працює датчик затягування в електронних сигаретах?

Усередині мікрофона знаходиться мембрана, яка деформується від потоку повітря, що проходить через нього, і випрямляється після закінчення затяжки. Під час спрацювання датчик здійснює замикання ланцюга та посилає сигнал на плату, яка відправляє його на вбудований акумулятор..

Як правильно курити електронки?

Парити вейп слід розмірено і неквапливо. При ширянні не слід поспішати, рекомендується повільно заповнювати рот пором. Щоб правильно парити вейп у затяг, потрібно спокійно, релаксуючи, затягнутися від 3 до 7 разів, зробити паузу. Не слід довго вдихати пар електронного пристрою.

Як працює одноразова електронна сигарета?

Принцип дії одноразової електронної сигарети передбачає використання спеціального чіпа управління. Це мікросхема, яка контролює роботу нагрівача одноразки. Саме ця деталь передає сигнал на індикатор про заряд акумулятора і допомагає пристрою парити.

Share: