9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Навіщо потрібен жовтий провід на магнітолі: основні функції

Автомобільні магнітоли – це комплексний пристрій, який дозволяє водіям насолоджуватися прослуховуванням музики чи радіо під час їзди. Але крім музики, магнітола також виконує низку інших функцій. Один із важливих елементів, що використовуються у підключенні магнітоли, це жовтий провід.

Жовтий провід на магнітолі зазвичай відноситься до постійної напруги. Він підключається до акумулятора автомобіля та забезпечує постійне живлення магнітоли навіть під час роботи двигуна.

Жовтий провід необхідний для того, щоб зберегти налаштування магнітоли і не втрачати їх при вимкненні запалювання. Завдяки жовтому дроту магнітола запам'ятовуватиме настройки, такі як радіостанції, ефекти звуку та інші параметри, навіть після вимкнення та включення запалювання.

Для чого потрібний жовтий провід на магнітолі
ДрітОпис
Жовтий провідПостійний +12 Вольт напруги

3) жовтий провід – для передачі відео.14 ​​січ. 2013 р.

Куди йде жовтий провід від магнітоли?

Жовтий силовий провід стандартно товщі, ніж інші. Він підключається безпосередньо до клем акумулятора. Червоний провід йде на плюс, чорний – на мінус.

Навіщо помаранчевий провід у магнітолі?

Помаранчевий провід автомобільної магнітоли (або варіації) (ILL) – підключається до клеми перемикача освітлення або будь-якої іншої клеми, де з'являється +12 при включенні габаритних вогнів або фар. Жовто – чорний провід (варіації) (MUTE) – це дистанційне вимкнення звуку або його приглушення.

Чи можна з'єднувати червоний та жовтий провід на магнітолі?

червоний провід підключають до відповідної мережі. Якщо дроти жовтого та червоного кольору підключити одночасно до плюсу акумулятора, робота приладу від запалення не залежатиме, але акумулятор розряджатиметься швидше.

Share: