10 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Міф чи правда: чи можна завагітніти, якщо підмиватися одразу після статевого акту?

Після статевого акту багато жінок запитують, чи можна завагітніти, якщо негайно промитися або підмитися. Відповідь це питання не можна дати однозначно, оскільки залежить від обставин.

Підмивання одразу після статевого акту не є надійним методом контрацепції. По-перше, сперма може досягти матки та завагітніти, незважаючи на промивання. По-друге, підмивання може порушити природний баланс піхви, що призведе до різних проблем зі здоров'ям.

Однак у деяких випадках підмивання після статевого акту може зменшити ймовірність зачаття. Якщо провести підмивання незадовго після статевого акту, воно допоможе видалити частину сперми з піхви і знизити шанси на запліднення. Однак такий метод не є надійним і не може гарантувати повний захист від вагітності.

Запитання:Чи можна завагітніти, якщо підмиватися відразу після статевого акту?

Як правильно підмиватися, щоб не завагітніти?

Слід підмитись теплою водою і зробити спринцювання (промити піхву теплою водою або сперміцидним розчином). При цьому потрібно бути дуже акуратною, тому що невміле спринцювання може легко травмувати ніжну слизову оболонку піхви, а також порушити баланс мікрофлори.

Чи можна завагітніти відразу після статевого акту?

Запліднення може статися у період від 2 до 12 годин. Таким чином, після статевого акту у яйцеклітини та сперматозоїда є шанси зустрітися протягом досить тривалого часу.

Що потрібно робити, щоб завагітніти відразу після акту?

Деякі фахівці схиляються до думки, що найкращою позою є місіонерська, а інші кажуть, що щоб швидше зачати дитину потрібно просто полежати після статевого акту, а не вставати одразу. Сперматозоїдам потрібно 10-15 хвилин, щоб проникнути до матки.

Share: