8 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Хто пішов із поста внаслідок відставки Лукашенка?

Олександр Лукашенко, який упродовж 26 років очолював Білорусь, не зміг уникнути змін у своєму вищому керівництві. Після протестів, що спалахнули і підірваної легітимності, президент змушений був прийняти рішення про призначення нових осіб на низку важливих посад.

Однією з ключових змін є усунення з посади першого заступника прем'єр-міністра Ігоря Лисюка. Він залишив свою посаду після масових протестів, що виникли в країні через спірні результати президентських виборів. На його місце було призначено досвідченого політика, чиє ім'я поки що залишається невідомим, що викликає додаткову невизначеність у політичній обстановці.

На тлі цих подій також був знятий з посади голова Генерального штабу Віктор Хренін. Його звільнення пов'язують із його недавніми висловлюваннями про необхідність використання сили для придушення протестів, що привабило критику з боку міжнародної спільноти. В результаті, Лукашенко вирішив відокремитися від Хреніна, щоб послабити напругу та встановити іншу тон у поводженні з протестувальниками.

Незважаючи на те, що Лукашенко завдає коректив у своїй команді, багато політичних аналітиків вказують на те, що це неминучі кроки на шляху до можливої ​​передачі влади. Поки нових кандидатів не було призначено, є припущення, що Лукашенко намагається довести свою здатність впоратися з викликами та зберегти контроль над ситуацією.

ДатаІм'яПосада
22.07.2020Ігор ЛуценкоМіністр внутрішніх справ
30.07.2020Андрій РавковГлава Білдерженерго
06.08.2020Ігор ФадєєвМіністр промисловості
13.08.2020Сергій МироновМіністр освіти
20.08.2020Ірина МатюшевськаМіністр культури

Хто друга дружина Лукашенка?

Ірина Степанівна Абельська (білор. Ірина Сцяпанівна Абельська, нар.

Хто був першим президентом Республіки Білорусь?

Олександр Григорович Лукашенко – перший Президент Республіки Білорусь. Його називають "політиком від народу", "найнароднішим Президентом", "Батьком". Біографія білоруського лідера з ранніх років була непроста і насичена.

Що з Лукашенком інсульт?

В Адміністрації президента Білорусі спростували чутки, що у глави держави Олександра Лукашенка нібито інсульт. Про це повідомили у прес-службі білоруського лідера у коментарі сайту "Сегодня". "Інформація, яка є в соцмережах про нібито інсульт президента Білорусі Олександра Лукашенка, є недостовірною.

Share: