9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Яка каша найкорисніша: топ-5 видів каші для здоров'я

Каша – одна з найпопулярніших і корисних страв у раціоні людини. Вона є джерелом вітамінів, мінералів та клітковини. Каша здобула свою репутацію завдяки своїм корисним властивостям для організму. Однак, є така безліч видів каші, що вибрати найкориснішу стає непростим завданням.

Серед усіх видів каші гречана займає особливе місце. Гречка – це культурна рослинність, яку часто називають царською кашею. Вона має високий вміст білка, заліза та B-групи вітамінів. Гречана каша сприяє зміцненню серцево-судинної системи, нормалізації кров'яного тиску та сприяє покращенню травлення.

Ще однією корисною та поживною кашею є вівсянка. Вона багата на клітковину, незамінні амінокислоти і вітаміни групи B. Вівсянка сприяє зниженню рівня холестерину в крові, стимулює роботу мозку і підтримує імунну систему в хорошій формі. Завдяки своїм властивостям, вівсянка може бути корисна для людей, які страждають на цукровий діабет і проблемами зі шлунком.

Вид кашіскладКорисні властивості
1ГречанаГречка, водаЗнижує рівень холестерину, багата на білки та мікроелементи.
2ВівсянаВівсянка, водаНормалізує обмін речовин, покращує роботу шлунка та кишечника.
3ПерловаПерлівка, водаБагата вітамінами групи B, залізом та фосфором

На думку експертів, найкорисніша каша – гречана, в ній найбільша кількість мінералів та антиоксидантів. Важливо, що до складу гречки не входить глютен і тому її можна їсти навіть людям, які мають непереносимість даного білка. 2023 р.

Яка крупа найкорисніша для організму людини?

1. Гречана крупа Гречка з усіх круп містить найбільше корисних нутрієнтів, не викликає алергії, у тому числі й тому, що не містить глютен і легко готується. Це екологічно чистий продукт, оскільки ніколи не піддавалася генним модифікаціям.

Яку кашу можна їсти щодня?

Вівсянка, манна, гречана, кукурудзяна — асортимент каш великий, за бажання можна їсти різні хоч щодня. Варто пам'ятати, що найменш корисні каші з очищеної крупи, наприклад, манка, каші швидкого варіння і ті, які взагалі не потрібно варити.

Яка каша є найкориснішою?

Безумовно, найкорисніша каша. гречана. Найкраще варити її на воді. У такому разі вона підійде тим, хто «на дієті» завдяки своїм властивостям вона дає насититися надовго. І підходить діабетикам через низький глікемічний індекс.

Яка каша стоїть на першому місці?

Лікарі вирахували сім найкорисніших каш. На першому місці стоїть гречка, далі вівсянка (не з пакетиків), далі перловка, пшоно, кукурудзяна крупа, бурий рис, а також лляна крупа. Важливо пам'ятати, що корисність каші залежить не тільки від того, яка це крупа, а ще від того, у чому ми цю кашу варимо – у воді чи молоці.

Share: