9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Як подати на усиновлення в Росії: практичне керівництво 2022

Усиновлення – це відповідальний та важливий крок для тих, хто вирішив прийняти у свою сім'ю дитину. Процедура усиновлення є законодавчо врегульованою та потребує дотримання певних правил. У цій статті ми розглянемо, як подати заяву на усиновлення і як пройти процес прийомної сім'єю.

Першим кроком у процесі усиновлення є подання заяви до відповідного органу опіки та піклування. Заява має бути подана особисто здобувачами усиновлення та повинна містити інформацію про намір прийняти дитину до своєї сім'ї. Важливо заповнити заяву правильно і повністю, вказавши всі необхідні відомості про себе та свої плани з виховання дитини.

Орган опіки та піклування розгляне заяву на усиновлення та ухвалить рішення про можливість усиновлення. Під час розгляду орган проведе перевірку претендентів, у тому числі перевірить їхні соціальні умови, фінансове становище та психологічну готовність прийняти та дати дитині гідне виховання. У разі позитивного рішення, претендентам буде видано свідоцтво про право усиновлення, на підставі якого вони зможуть офіційно прийняти дитину до своєї сім'ї.

Як у дії подати на усиновлення
КрокДії
1Звернення до установи опіки та піклування
2Надання необхідних документів та заповнення анкети
3Перевірка умов та ситуації у сім'ї
4Укладання договору про усиновлення
5Судове рішення щодо усиновлення
6Занесення запису про усиновлення до Реєстру
7Отримання свідоцтва про усиновлення

Як подати заявку на усиновлення дитини?

Подати заяву з проханням про усиновлення (удочеріння) Необхідно подати заяву особисто до органів опіки та піклування за місцем проживання для отримання висновку про можливість прийняти дитину до сім'ї.

Як оформити усиновлення?

Вам потрібно:

  1. пройти навчання у школі прийомних батьків (не потрібно близьким родичам дитини, мачухам та вітчимам);
  2. отримати висновок про можливість бути усиновлювачем;
  3. стати на облік як усиновлювач;
  4. якщо ви ще не знаєте, кого усиновити — підібрати дитину та отримати направлення на її відвідування;

Які виплати належать при усиновленні дитини в Україні?

Першу частину у розмірі 10 320 гривень усиновлювач отримує негайно після затвердження рішення про призначення допомоги, решта буде виплачена рівними частинами протягом 36 місяців (трьох років) – по 860 гривень щомісяця. У випадку, коли всиновлюється не один дитина, а більше, ця допомога виплачується на кожного дитини.

Share: