Вітамін B12, також відомий як кобаламін, є одним із найважливіших вітамінів, необхідних організму для нормального функціонування. Він відіграє важливу роль у освіті червоних кров'яних клітин, функціонуванні нервової системи та обміні речовин.
Оскільки організм не здатний синтезувати цей вітамін самостійно, він повинен отримувати його з їжі або за допомогою додатків. Але скільки разів на день слід приймати вітамін В12, щоб забезпечити його достатню кількість в організмі?
Відповідь це питання залежить від кількох чинників, включаючи вік, стать, фізичну активність, захворювання і дієту. Зазвичай рекомендується приймати препарати вітаміну B12 щодня або за рекомендацією лікаря. Деякі групи ризиків, такі як люди похилого віку, вагітні та годуючі жінки, а також вегани та вегетаріанці, можуть потребувати більш високих доз вітаміну B12.
Форма випуску | Приймати скільки разів на день |
---|---|
Пігулки | 1 раз |
Капсули | 1 раз |
Ампули | 1 раз |
Спрей | 1-2 рази |
Рідка форма | 1-2 рази |
Добова потреба у вітаміні В12 залежить від віку. Для дорослих вона становить 2,4 мкг на день, для вагітних і жінок, що годують груддю – трохи більше.
Скільки разів на день приймати вітамін б12?
Зміст:
При раціональному харчуванні людина отримує від 5 до 15 мкг. вітамін А В12 щоденно. Добова потреба у вітаміні B12 для дорослих становить від 2 до 3 мкг/добу, для дітей – від 0,3 до 1,4 мкг/добу. У період вагітності та лактації добова потреба організму у вітаміні В12 зростає до 7,6 мкг/добу.
Коли пити вітамін B12 вранці чи ввечері?
Вітамін В12 погано всмоктується із ШКТ, тому його краще приймати натще. Також він може вступати у взаємодію Космосу з іншими препаратами. Тому перед початком прийому вітаміну В12 необхідно проконсультуватись із лікарем.
Як правильно приймати вітамін В12 у таблетках?
Дорослим по 1 таблетці 1 раз на день під час їжі. Тривалість прийому – 1 місяць. За потреби прийом можна повторити через місяць.
Як приймати вітамін В12 для профілактики?
Пити його краще після їди. Прийом не можна поєднувати із застосуванням окремих добавок, зокрема з жирними кислотами (Омега-3). Щоб підтримувати вітамін В12 у похилому віці на належному рівні, важливо включати до раціону продукти з підвищеним його вмістом: молоко, яйця, печінку, м'ясо.