9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

У чому різниця між паровою та вареною їжею?

Приготування їжі – це одне з тих мистецтв, яке розвивається з роками та крокує в ногу із сучасними технологіями. І одним із таких способів приготування є готування на пару. Процес приготування їжі на пару відрізняється від звичайного варіння, тому має свої особливості.

Готування на пару – це процес приготування їжі з використанням гарячої пари. При цьому продукти піддаються нагріванню парою, що дозволяє зберегти їх корисні властивості та аромати. Приготування на пару допомагає зберегти м'якість та соковитість продуктів, а також зберігає їхній природний смак.

На відміну від варіння, при приготуванні на пару, продукти не занурюються у воду, що запобігає втраті вітамінів та мінералів. Крім того, готування на пару є більш безпечним та економічним способом приготування їжі. Наприклад, при приготуванні на пару відсутня необхідність використання олії чи вершкового масла для смаження, що дозволяє знизити калорійність страв.

Чим відрізняється їжа на пару від вареноїПриготуванняЇжа на паруВарена їжаМетодПриготування їжі за допомогою париПриготування їжі шляхом занурення в киплячу водуТермічна обробкаЇжа на пару залишається соковитішою і зберігає більшу частину своїх поживних речовинЧастина поживних речовин переходить у воду, тому їжа може втратити свої корисні властивостіЧас приготуванняПриготування їжі на пару займає більше часу, тому що потрібно нагрівання води та процес пароутворенняПриготування їжі шляхом варіння відбувається швидше, оскільки вода швидко кипить.

Чому готувати на пару корисно?

А ще їжа, приготовлена ​​на пару, корисніша, ніж варена, тушкована або запечена в духовці. Справа в тому що при обробці парою температура не піднімається вище 100 градусів, тому корисні речовини повністю зберігаються у продуктах. При варінні багато водорозчинних вітамінів переходять у бульйон і швидше руйнуються.

Чим відрізняються овочі на пару від варених?

Варіння на пару дуже близьке до звичайної варіння, різниця лише в тому, що передавачем температури в цьому випадку служить не кипляча вода, а гаряча пара.

Що означає їжа на пару?

Готування на пару, парова кухня, варіння на пару. варіант варіння продуктів з використанням гарячої пари. Є більш щадною в порівнянні з основним способом варіння, а також використовується в дієтичній кухні.

Share: