9 Березня, 2024

Melanka.org.ua

Поради від городника

Мед кристалізується що робити

Кристалізація меду – природний природний процес, який є важливим показником якості смачних та корисних ласощів. Кристалізація меду є природним фізичним процесом, що починається в будь-якому натуральному меді рано чи пізно. При цьому хімічний склад меду не змінюється.5 бер. 2018 р.

Що додати в мед, щоб він не кристалізувався?

Два основні компоненти меду – глюкоза та фруктоза. За фактом, що більше глюкози, то вищі шанси на швидку кристалізацію. Якщо в меді глюкози міститься менше 30%, майже чиста фруктоза, такий мед не закристалізується взагалі.

Чому свіжий мед швидко кристалізується?

Кристалізація меду відбувається, коли глюкоза осідає у загальній масі у вигляді кристалів, звідси і назва процесу. Свіжий мед може швидко густіти тому, що вміст у ньому глюкози високо. І навпаки, що її менше – то довше маса буде рідкою.

Share: